Kapotgespamd (vast geen goed Nederlands) ben je door mij, over mijn lezing bij de ABN. I know! Maar daar heb ik geen spijt van. Ik vond het namelijk echt super cool om te doen en super cool dat wat ik wilde gaan doen, nu ook van de grond komt. Mondjesmaat weliswaar, maar we have lift off.

En dat ging niet vanzelf kan ik je verklappen. Vaak hoor ik dat het toch “niet zo moeilijk” moet zijn om aan de slag te gaan. Ik kan je verklappen, dat is het wel. Het kost uren bellen, mailen, afgewezen worden en ga zo maar door. En heus word ik daardoor wel eens gedemotiveerd. Wel vaker dan eens ook.

Point being, toen ik bedacht had wat ik wilde doen moest ik daarmee aan de slag. En niet een beetje ook. Bedenken wat je wilt en dan achterover leunen en wachten tot het op je stoep staat, is een weinig succesvolle strategie. Ook die heb ik wel eens toegepast overigens. En dan oprecht verbaasd zijn dat blijkbaar niet de hele wereld op Janke zit te wachten. Ik vond dat maar gek.


Nu weet ik beter. En dat is niet altijd leuk. Want al die uren achter de laptop en met mijn telefoon aan mijn oor gaan ook wel eens ten koste van leuke dingen. Tijd met mijn gezin, familie of vrienden. Vaak ben ik ’s avonds echt op, en sleep ik mezelf om 22 uur naar boven. Vaak raak ik ook een beetje in paniek hoe ik zie hoe mijn financiële buffer slinkt en er niks binnen komt. Mijn vriend is die stress ondertussen wel gewend, maar echt leuker word ik er niet van.

Gelukkig voert de emotie “wat te gek dat ik dat gewoon kan doen” nog altijd de overhand. Daar neem ik die uren, paniek en stress dan maar bij. Het hoort erbij. In the end had ik een droom. Van die droom maakte ik een plan, en daar zit ik nu middenin.

En als ik mezelf dan zo zie shinen bij de ABN, dan ben ik een heel gelukkig mens. Ben ik er al? Hahahahaha, nee nog lang niet. En dat is oké. Ik zwoeg gewoon door, maak me druk om de bezoekersaantallen van de site, baal ik een afwijzing krijg en stort me dan weer op het plan. Schrijven en spreken!

En laat dit hele bovenstaande relaas nou net het onderwerp zijn van de levensles van morgen. Kijk, vallen de puzzelstukjes ineens allemaal weer op hun plek. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. Woensdag lees je het verhaal van Annalies. Ik leerde haar kennen bij mijn sprekerscoach en ben enorm onder de indruk van haar gedrevenheid. En (niet geheel onbelangrijk) tijdens mijn gesprek met haar, heb ik waanzinnig veel geleerd. Jij gaat dat vast ook zo ervaren. Donderdag tref je ook de nieuwe opzet van de “Stoere Vrouwen Donderdag”. In plaats van een klein foto-tje op mijn social media, ga ik nu in een artikel uitleggen waarom ik iemand een stoere vrouw vind. We trappen af met Alexandria Cortez. Bam! De powersong van vrijdag is rustig. Heerlijk, want de boog kan niet altijd gespannen zijn. In mijn zoektocht naar geluk neem ik je vrijdag mee naar China. Mooi hoe daar geluk weer heel anders ervaren wordt. Ga je mee? Tot slot deel ik zondag een persoonlijke blog van een aantal jaar terug over Vaderdag en lees je in de Flair Column alles over de verschillende soorten hulp die je kunt krijgen als je vastloopt in je rouw.

Een dik pakket met inspiratie voor je dus weer. Die kan ik zelf ook goed gebruiken, want ik heb mijn agenda geblokt om veel tijd in het schrijven van mijn boek te kunnen steken. Oh en zondag ga ik ook nog even naar Pink! Ik zeg het gewoon nog een keer, omdat het zo fucking cool is: Zondag ga ik naar Pink! Whoop whoop!

Ik wens je een hele fijne week, hopelijk met een zonnetje en wat minder wind dan afgelopen week.

Liefs,

Janke


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm georganiseerd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie