Met een ferme ctrl-A + delete heb ik zojuist mijn hele editorial voor vandaag weggevaagd. Ik zat een beetje op zeuren. En als ik zeg een beetje, dan bedoel ik eigenlijk een heleboel. Hou het er maar op dat vorige week geen goede week was werk technisch.  Een beetje veel gewerkt, kort lontje, een traan. Je kent het wel.

Vanmorgen had ik een interview met Judith, en toen ging mijn lampje weer aan. Sowieso een super leuk gesprek, maar los daarvan weet ik dan weer waarom ik doe wat ik doe. En dat levert me nu misschien nog geen stuiver op (en dat moet heus gaan gebeuren), maar ik word er wel gewoon heel erg blij van.

Dus de delete knop was snel gevonden. Even stoppen met mekkeren. (Want anders had ik inderdaad wel een fucking geit gekocht……)


Verder begon afgelopen week mijn muzikale 3 weken. Ik startte met Pink in de Arena. Er zijn niet genoeg superlatieven om in woorden uit te drukken hoe vet dat was. Ik ben toch zo verliefd op haar. Dat zingt gewoon een deuntje terwijl ze op de kop de hele Arena doorzweeft. Wat. Een. Wijf!

Donderdag toog ik met moeders naar Nijmegen voor Phil Collins. En hoewel ik van te voren dacht dat ik niet alles zou kennen, was niks minder waar. Bedankt ouders voor deze waardevolle muzikale opvoeding. Phil was wel een stukje ouder geworden, maar ondanks zijn fysieke beperkingen staat (zit eigenlijk) meneer Collins toch wel een veld met 65.000 mensen plat te zingen. Speaking of doorleven!

Aanstaande donderdag rijden vriendlief en ik weer naar Nijmegen. Nu voor Muse. Zin in! En dan is de muzikale 3-weekse weer ten einde. Jammer, maar wel beter voor mijn portemonnee en slaapuren. Zo is het ook gewoon.

De site is deze week weer bomvol. Tropenrooster ken ik persoonlijk dan wel, de site doet er niet aan mee. Zo lees je morgen weer een les uit mijn lezing. De les van deze week: “wordt geen slachtoffer!” Het is zo makkelijk om te blijven hangen in de emotie “waarom overkomt mij dit nou?” En heus, dat mag je best even denken, maar erin blijven hangen is geen optie. Aan de hand van een heel persoonlijk voorbeeld ga ik je dat morgen uitleggen. Het woensdaglijstje geeft jou de tips om een leuke vriendinnen dag te gaan vieren. Dan heb je daarna echt geen enkel excuus meer om het niet te doen. Ik ben heel benieuwd wat jij gaat plannen. Donderdag een speciaal plekje voor Miley Cyrus. Ook al zo’n girl-crush van mij! Vrijdag zingen we mee met Chef’s Special zodat je zaterdag geïnspireerd kunt lezen over de verhouding tussen geld en geluk. Zondag de laatste column die ik schreef voor Flair over rouw en verlies. En een extra blog over social-media dag. Waarom heb ik nou zo’n haat/liefde verhouding met social media?

Ik wens jou een hele mooie week, vergeet je niet in te smeren en genoeg water te drinken! (Ja, mam!)

Liefs,

Janke


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm georganiseerd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie