Ken je dat? Dat je zo’n blegh paar dagen hebt? Die had ik afgelopen week een paar. Het kabbelde zo’n beetje voort, en ik had een kort lontje. En dat je dat dan weet van jezelf, maar er geen rem op kunt zetten! Blegh, zulke dagen vind ik heel stom!

En toen werd het donderdag en wist ik het weer! Ik moest die dag naar het onderzoeksteam samen met mijn advocaat. Daar kwam die hele “blegh-instelling” van die dagen daarvoor vandaan. En grappig detail: zodra ik door heb waar het vandaan komt, is het ook direct weg!


Vol goede moed toog ik die avond naar Amsterdam. Over de inhoud kan ik eigenlijk niks zeggen, maar laten we het hierop houden: het kleine restantje sympathie wat ik nog over had was totaal weggeslagen. En dat vind ik dan weer klote. Al eerder heb ik gezegd en geschreven dat ik geloof dat er maar weinig mensen slecht geboren worden, en die overtuiging stond even op losse schroeven. En dat staat het misschien nog steeds wel. Ik merk dat ik mijn hersenen even de tijd moet geven om de informatie te verwerken. Dus dat doe ik dan maar!

Aanstaande dinsdag is de proforma zitting, waar ik samen met mijn wederhelft naar toe ga. Een gevalletje “door de zure appel heen bijten”. Niet alleen ik, maar ook hij krijgt uiteindelijk een heftige rechtzaak over zich heen. Dus doen we een soort generale repetitie. Even sfeer proeven voor het echt los gaat. Het besluit om te gaan, gaf mij op een gekke manier ook weer een soort rust.

Vrijdag was de “blegh-instelling” dan ook weer zo goed als verdwenen en had ik een super inspirerende dag. Ik had een afspraak met Lisa, zij heeft mijn lezing geregisseerd, om wat te finetunen. Heerlijk! Ook de andere vrouwen die er waren hadden een te gek verhaal. En dan realiseer ik me weer hoe mooi het is dat mensen hun verhalen willen, kunnen en in sommige gevallen, moeten delen! Het heeft mij in ieder geval weer aangezet om actiever lezingen te gaan geven. Heb je tips? Laat het me vooral weten!


Aankomende week heb ik, los van de proforma zitting, weinig gepland. Wat vooral te maken heeft met diezelfde zitting. Ik vermoed dat deze weerslag heeft op mijn “zijn” dus weet ik door ervaring dat ik hier maar beter rekening mee kan houden.

Op de website deze week weer veel persoonlijke verhalen. Woensdag lees je het interview met Nicole, die na een aantal heftige ongevallen met haar hoofd de heilzame werking van Thaise massage ontdekt. Ze heeft nu zelfs, met haar man Thaise massageschool! Stoer! Zelf deel ik mijn overpeinzingen als het gaat om wel of niet het graf van Stefan bezoeken en hoe blij ik ben met de impulsiviteit van Steef. Zonder deze impulsiviteit was onze zoon er namelijk nooit geweest. Chef’s Special verzorgt deze vrijdag het vaste muziekonderdeel en zondag een recept voor noedelsoep! Rouwkost in optima forma! En natuurlijk lees je zaterdag een nieuwe aflevering van het burn-out dagboek!

Via linda.nl lees je op woensdag een nieuwe aflevering van de weduweregels en op flaironline.nl neem ik je aankomend weekend mee in de theorie van de 5 fases van rouw en mijn persoonlijke ervaring hiermee.

Genoeg qua inspiratie deze week, en ik hoop van harte dat het jou ook weer in actie-modus zet!

Veel liefs,
Janke


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm verloofd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie