Fearless Ninja

Zaterdag dook mijn zoon redelijk fearless zijn badje in, waar net aan een randje water instond. Al mijn goede raad ten spijt, bleef hij springen en juichen. En stiekem heb ik daar met een beetje jaloezie naar zitten kijken. Mijn gespannen mommy-feelings maakte al snel ruimte voor trots.


Lees ook: Leaky Titty Syndrom


Was ik soms maar meer als mijn zoon. (Behalve de driftbuien dan als hij van Fortnite af moet.) Hij ziet iets wat hij wilt gaan doen, bekijkt het even en gaat ervoor. In dit geval springt hij er midden in. En dat vind ik een mooie eigenschap.

Persoonlijk zie ik iets wat ik wil, overdenk het helemaal kapot en verzin dan 800 redenen waarom ik het vooral niet ga doen. Uitzonderingen daargelaten. Het is om te Janke is overigens wel zo’n sprong in het diepe. Maar zelfs daar heb ik een risicoanalyse op losgelaten waar menig LEAN-coach jaloers op zou zijn. Uren heb ik achter de laptop gezeten, rekenen hoeveel geld ik nodig had, wat ik moest gaan regelen en wat ik vooral moest gaan laten.


6 maanden onderweg

Een jaar. Een jaar kan ik vooruit. En nu zijn er ineens 6 maanden om. Die 6 maanden zijn voorbij gevolgen. Ik had nooit kunnen denken dat ik er zo’n plezier aan zou hebben. (En stress, maar die neem ik er gratis en voor niets bij.) Het begon met een eerste artikel, met een eerste week, met een eerste maand. Er kwam publiciteit, er kwamen columns bij Linda en Flair, en ik schreef me 28 slagen in de rondte. Sommige stukken waren vrij geniaal (al zeg ik het zelf) anderen kan ik beter offline halen.


Lees ook: Het is om te Janke is live


Nog elke dag leer ik bij. Over schrijven, over social meda, over mezelf, over omgaan met tegenslagen, over Google advertenties, over werk-privé balans, over mijn achterban en ga zo maar door.

Na deze eerste 6 maanden, heb ik er nog 6 over om Het is om te Janke, in welke vorm dan ook, omzet te laten maken. Dan is mijn buffer op. En helaas, mijn bank accepteert geen “deze maand maar even niet de hypotheek betalen, want ik moet aan de website werken” argumenten. Jammer!

Vertrouwen

Ik heb er alle vertrouwen in, werk er hard voor en ga ook de komende 6 maanden weer hard aan de slag. Ondertussen heb ik weer allemaal leuke gesprekken gepland staan na de zomer voor een nieuwe interview reeks. Er kunnen er nog meer bij, dus wil jij je verhaal ook graag delen op de site? Mail me gerust. Tot nu toe heeft nog niemand “nee” tegen publicatie gezegd, ook iets waar ik rete trots op ben.

Na mijn (welverdiende) vakantie in La Douce France ga ik als de ninja die ik ben (afgekeken van mijn zoon) keihard aan de bak. Voor tips en suggesties sta ik overigens meer dan open. Een andere rubriek? Een leuk interview? Een lezing geven? Let me know!

Deze week op Het is om te Janke

Maar eerst de aankomende week. Morgen lees je in de levensles waarom ik vind dat we minder moet (ver)oordelen. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Stom eigenlijk! Zowel naar mezelf als naar anderen overigens.


Lees ook: Wordt geen slachtoffer, bepaal je eigen koers


In het woensdaglijstje een overzicht van (wat mij betreft) de mooiste Disney & Pixar films die aansluiten bij het thema rouw & verlies. Een imposant lijstje, die garant staat voor mooie gesprekken. De stoere vrouw van donderdag is Moeder Theresa. Ik leg je dan uit waarom. Vrijdag een Nederlandstalig nummer in de powermuziek rubriek. De zoektocht naar geluk komt deze week uit Israël. En tot slot is het zondag “vertel-de-waarheid-dag” en vertel ik je waarom soms de waarheid niet vertellen ook meer dan prima is.

Pittige week

Persoonlijk is deze week voor mij weer vrij pittig. De volgende pro forma zitting staat donderdag gepland. En hoewel ik er niet heen ga, merk ik dat het me toch wat doet. Sowieso zijn deze weken, in de aanloop naar de sterfdag van Stefan, voor mij altijd heel dubbel. Ik ga al snel in de modus “nu gingen we voor het laatst…….” en vul dan maar in.

Gelukkig staat er genoeg op het to-do lijstje voor de vakantie, dus ik kan mezelf prima afleiden vermoed ik.

Ik wens jou een hele fijne zonnige week. Vergeet niet genoeg ijsjes te eten.

Liefs,

Janke


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm georganiseerd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie