Inpak perikelen

Pompidom, zo rustig aan ben ik al mijn vakantiespullen bij elkaar aan het scharrelen. Ik schrijf “rustig”, maar ik bedoel als een gek! Vakantie en ik zijn een hele goede combinatie. Inpakken en ik wat minder. Al dagen liggen overal stapels met kleding die niemand meer mag aanraken, wat meer dan eens niet in goede aard valt bij mijn zoon. “Maar dat is mijn lievelingsshirt……..”

Vriendlief kijkt het met lede ogen aan. Maar wat is hij straks blij als we in Zuid Frankrijk zitten dat ik ook aan schone sokken heb gedacht voor als hij gaat mountainbiken. Just saying!

Pauze

En dat ik op vakantie ga, wil ook echt zeggen dat ik op vakantie ga. Ik heb mijn wederhelft (die met die schone sokken) moeten beloven dat ik ook echt even niks doe voor de site. En dat is waarschijnlijk ook even beter. Al mijn tijd gaat erin zitten (wat niet erg is), maar even pauze is ook wel eens lekker.

Schrijven

Daarbij heb ik mezelf beloofd nu echt tijd te maken om het boek te gaan schrijven. Het vordert gestaag, maar ik neem er te weinig tijd voor. Dus in Frankrijk doe ik helemaal niks (behalve wijntjes drinken en Franse kaasjes eten) en de rest van de zomervakantie stort ik me op het manuscript.


Website

Om jullie toch in je dagelijkse portie inspiratie behoefte te kunnen voorzien, vanaf volgende week, heb ik een zomerplanning gemaakt waar je eng van wordt. En zoals het een echt pietje planning betaamt zit er ook nog regelmaat in. Vind ik heel fijn, ik hoop jij ook!

De planning

Maandag: Eén van de best gelezen persoonlijke blogs die ik schreef. Vaak zijn deze persoonlijke verhalen de verhalen die jij het meest leest. En daar ben ik bizar trots op!

Dinsdag: De levenslessen serie van de dinsdag gaat op herhaling! En het mooie is, als de herhaling klaar is, kunnen we gewoon door met de serie. Kom jij na de zomer ook weer mooi beslagen ten ijs.

Woensdag: De best gelezen interviews herhaal ik op woensdag. In verband met de zomer heeft de interview serie pauze. Maar geen zorgen: er staan in augustus al zeker weer 15 gesprekken gepland, dus na de zomervakantie kun je weer elke woensdag een mooi verhaal lezen wat jou zeker gaat inspireren.

Donderdag: Klein Leed gaat ook na de zomervakantie verder. (Overigens sta ik nog enorm open voor suggesties van jouw kant.) Om je geheugen een beetje op te frissen, kun je elke donderdag een oude aflevering kijken.

Vrijdag: Powermuziek! Die blijft lekker staan op de vrijdag. Mijn lijst in Deezer wordt alleen maar groter en groter, mede dankzij jouw suggesties. Keep ‘m coming! Dus je wekelijkse dosis muziek inspiratie loopt gewoon door.

Weekend: Het burn-out dagboek van Suuzzzz in de herhaling. Super trots was, en ben ik dat zij haar dagboek van toen wilde delen op de website. Door alle leuke en lieve reacties, en het grote aantal nieuwe volgers, delen we haar hersenspinsels van toen opnieuw deze zomer.


Ik wens jou een hele fijne zomer waarin genieten met een grote G voorop staat: met vrienden en familie, lekker eten, een zonnetje, af en toe wat drinken: Genieten!

Liefs,

JankeJanke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm georganiseerd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie