Over Janke

Hoi, ik ben Janke

37 jaar jong, moeder van een zoon van 7 en enorm georganiseerd.

Het is om te Janke is ontsproten uit mijn brein. Nadat mijn vriend, en vader van onze zoon, in 2014 bij een persoonsverwisseling om het leven kwam (dit is een mooie zin voor hij werd per ongeluk geliquideerd), ben ik heel lang op zoek geweest naar iets wat mij zou kunnen helpen. Zowel professioneel als persoonlijk.

Aan een heleboel zaken heb ik echt wel wat gehad, maar wat ik echt zocht, dat vond ik nergens.

Iemand of iets die paste bij hoe ik met deze kut situatie omging. Veel was gericht op oude theorieën, lotgenotencontact en hopeloos ouderwets. Vooropgesteld: iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad. Wat bij mij past, hoeft niet bij iedereen te passen en andersom. Maar waar was de moderne kijk op rouw? De moderne kijk op een heftige gebeurtenis integreren in je leven?

Ik moest het maar gewoon verwerken! Maar ja, vlees verwerk je, verlies integreer je! Dus daar werd ik nogal dwars van. Als ik al wat tegenkwam was het voor mij veel te zielig-gericht. Ik wist wel dat ik zielig was, daar hoefde ik nou juist geen bevestiging in. Ik wilde die peper in mijn reet, die glimlach om mijn vaak te grove grappen, die niet oordelende anderen. In mijn eigen kring vond ik die mensen wel, maar online was er maar bar weinig te vinden.

Dan maak ik het zelf wel! En zo geschiedde. Het is om te Janke is geboren!

Janke persoonlijk

Georganiseerd – Leidinggevende van een kleuter – Pragmatisch – Duidelijk – Humor – Spreker – Trainer -Schrijver

Deze woorden beschrijven mij als persoon het beste. Als je bij mij naar binnen zou spieken in de avonduren, dan kan je er van op aan dat ik met mijn headset op naar muziek aan luisteren ben. En als ik zeg luisteren, dan bedoel ik eigenlijk: ik sta een show op te voeren al was ik Beyonce zelf. Compleet met keurig uitgevoerde choreografie en dramatische uithalen.

Mijn wekelijkse Facebook vlog met mijn zoon, die ik niet zou kunnen scripten al had ik het graag, is één van de dingen waar ik ontzettend veel plezier uithaal. Strijken vind ik afschuwelijk! De was doen kan ik dan wel weer ontzettend waarderen. Verder ben ik een hele gewone moeder van 37 die koken steeds leuker begint te vinden, ook wel eens geen geduld meer heeft met haar kleuter en totaal ongeschikt is om mee te gaan op schoolreisje.

Mijn haar glinstert (wat een stuk prettiger klinkt dan “ik word grijs”), maar ik ben al die verf erin meer dan zat dus ik laat het maar zo. Ik zou eigenlijk nog best 5 kilo (stiekem 10) willen afvallen, maar ja: blauwe M&M’s! Keuzes! Ik wandel steeds liever met onze puppy buiten, zelfs in de regen. In 2020 ga ik enorm trouwen, waar ik erg naar uit kijk.

Ik leef nog lang en gelukkig ondanks deze afschuwelijke gebeurtenis die zijn sporen heeft achtergelaten. Kiezen om door te leven is een luxe waarvan ik hoop dat ik mensen steeds meer kan overtuigen. Jij hebt zelf de sleutels in handen.

Als ik het kan, kan jij het ook! 

Wat is Het is om te Janke

Een online magazine dat zich richt op stoere vrouwen met humor (heel belangrijk) die iets kuts hebben meegemaakt. Ze kunnen hier op zich prima mee omgaan, maar zijn soms op zoek naar een praktisch en eerlijk zetje in de juiste richting. Dat zetje biedt Het is om te Janke. Dit kan zijn door te lezen over anderen en hun situatie (interview), een mooi verhaal (inspiratie) of theoretische achtergrond (informatie). Je kunt ook een online training volgen, of samen met anderen een live workshop bijwonen. En dat is niet achterover zitten! Daar ga jij keihard zelf aan het werk!

Wat voor kut situatie dit dan is? Dat kan van alles zijn. Het is om te Janke gaat zeker niet alleen over klassieke rouw, zoals bij overlijden. Misschien ben jij je baan kwijt geraakt, recentelijk gescheiden, is je huis leeggehaald, heb je een schuld opgebouwd….. Alles wat jij zelf als kut situatie zou bestempelen is het daarmee ook.

Het uitgangspunt op Het is om te Janke is altijd positief! Sommige zaken in het leven overkomen je, hoe je daarop reageert, is bepalend voor de rest van je leven. Klagen mag best even, zwelgen in zelfmedelijden kunnen wij namelijk ook best prima, maar daarna is het wel de bedoeling om weer de regie te pakken over je eigen leven.

Vaste items die voorbijkomen op Het is om te Janke zijn:

  • Een  interview met iemand die, na een klote situatie nu op een punt is gekomen dat ze weer happy zijn met hun leven. Hoe dat zo gegaan is, is voor iedereen die het leest, een bron van inspiratie. 
  • Het burn-out dagboek van Suuzzzz. Eind 2014 stortte zij totaal onverwacht in een burn-out. Vanaf toen besloot zij een dagboek bij te houden. Dit dagboek deelt zij ongecensureerd elke week hier.
  • Stoere Vrouwen Donderdag op alle social media kanalen. Wie vinden jij en ik nou echt een voorbeeld van een stoere vrouw die, na een kut situatie, weer is gaan doorleven. Je leest het elke dinsdag.
  • Boekentips!Er zijn legio boeken je op weg kunnen helpen met doorleven. Elke eerste maandag van de maand deel ik een tip met je, gewoon om je weer aan het lezen te krijgen. Heb je dan mooi een maand de tijd voor.
  • Powermuziek die jouw even die extra boost geeft! Volume omhoog, ramen open en zingen maar!
  • En natuurlijk blogs en artikelen over mijn eigen verhaal, over zaken die me bezig houden, informatie kennis waar je écht wat aan hebt en alles wat er verder uit mijn brein komt.

Moet ik ergens extra aandacht aan geven? Heb je een briljant idee? Wil je iemand nomineren als stoere vrouw, of je eigen verhaal delen? Schroom alsjeblieft niet om dit aan mij door te geven. Je kunt me bereiken via info@hetisomtejanke.nl

Motto

Situatie + Reactie = Uitkomst is het uitgangspunt van alle uitingen van Het is om te Janke.  Jij bepaalt zelf hoe je reageert op een situatie en hebt daarmee direct invloed op de uitkomst!