Vandaag maken we noedelsoep. Ik zeg wij, ik bedoel jij! Hoewel, dit recept is nog wel zo easy dat ik het in theorie zou kunnen maken. In theorie dus!

Persoonlijk ben ik dol op alle soorten soep, maar noedelsoep heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het slurpt namelijk zo lekker. Wat erg dat ik dit toch nu toegeef hier. Slurpen dus.

Wel heel ideaal als je moeite hebt met eten, wat op zich niet gek is in tijden van rouw en verdriet. Slurpen is dan, naar mijn bescheiden mening, een ultieme uiting van toch eten terwijl het eigenlijk niet gaat. Een win-win!

Om het voor mij een beetje behapbaar te maken (ik had immers beloofd minimaal één recept te maken) heb ik een makkelijke noedelsoep gevonden. Dat maakt het instapniveau voor mij dan weer hanteerbaar!


Noedelsoep 4 personen)

Ingrediënten:

2 cm gemberwortel
1.2 l water
2 kippenbouillonblokjes
40 ml sojasaus
300 g kipfilet
250 g peultjes
100 g shiitake
250 g noedels
150 g taugé
1 limoen
100 g cashewnoten
0.5 bos koriander
50 g gebakken uitjes

Bereidingswijze:

(Het kost je maar 30 minuten, kun je hebben als slurpen het resultaat is)

Noedelsoep

Schil de gember. Breng een pan met het water, de kippenbouillonblokjes, gember en de sojasaus  aan de kook. Kook de kipfilet in de bouillon in circa 12 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en snijd de kipfilet in stukjes. Halveer de peultjes in de lengte. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd de shiitake in plakjes. Verwijder de gember uit de bouillon. Voeg de peultjes, shiitake en de noedels toe aan de bouillon en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de taugé en de kip toe en laat circa 1 minuut meekoken. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper. Halveer de limoen en knijp een helft uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes. Verwarm een pan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten. Snijd de koriander fijn en roer door de soep. (Deze laatste laat ik achterwege, want: ieuw koriander!)

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en verdeel de cashewnoten, koriander en de gebakken uitjes erover. Serveer met een partje limoen.

Eet smakelijk!

Bron: 24 Kitchen

Alle rouwkost recepten kun je hier terugvinden.

Schrijf een reactie