Een nieuw onderdeel zo op de donderdag. De stoere vrouwen kenden jullie al, maar ik mis altijd een beetje ruimte om goed uit te leggen waarom ik nou kies voor een bepaalde vrouw.

En, eerlijk is eerlijk, ik mis ook een beetje input van jou. De stoere vrouwen doen het goed op donderdag. Maar ik kan me niet voorstellen dat jij geen stoere vrouw hebt die je in het zonnetje wil zetten. Bekend of onbekend.

Dus ik doe een paar voorzetjes de komende weken, en dan mag jij wat typen over jouw stoere vrouw. Stuur dan meteen een foto mee, dan kunnen we haar een ere-plek geven op de website. Niet alles in het leven is namelijk om te janken. We kunnen ook prima elkaar een beetje aanmoedigen, zoals je gisteren hebt kunnen lezen in het interview met Annalies!

Dus kom maar op met al die stoere vrouwen van je! Ik kan niet wachten.


Eerst het voorzetje van deze week: Alexandria Ocasio-Cortez. Zo, dat is een hele mond vol. Maar deze mevrouw verdient eigenlijk wel 7 achternamen zo stoer als dat ze is. Met haar jonge leeftijd, haar charisma en haar enorme intelligentie kan zij, wat mij betreft, zo pijnlijk duidelijk maken wat er mis in aan de politiek in Amerika.

En dan laat ik haar geniale manier van reageren op haar “dansfilmpje” nog even buiten beschouwing. Want dat was een mega goede burn vanuit haar kant. 10 punten voorsprong.

Mocht je nou niet weten wie ze is, wat ik wel een beetje gek zou vinden, dan heb ik hieronder een filmpje geplaatst die in 5 minuten de heldhaftigheid van Alexandria weergeeft.

Overtuigd? Ik wel. Ik ben fan!

Volgende week ga ik je overladen met mijn liefde voor onze koningin. Waarom vind je het wel of niet een stoere vrouw? Laat een reactie achter hieronder of op social media, dan neem ik het mee in mijn ode.


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm georganiseerd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie