Maart was een goede maand voor Het is om te Janke. Weer een bult nieuwe bezoekers, waar ik natuurlijk heel erg blij mee ben. Wees welkom! En heus heb ik soms het geduld van een pelpinda, en vraag ik me af waarom ik nog geen 100.000 bezoekers per maand heb, maar ja: Rome is ook niet in één dag gebouwd!

Deze mantra helpt overigens niet heel lang hoor. Maar zo langzamerhand berust ik in het principe van steady groei. Nu ik ook de tijd neem om me te verdiepen in de statistieken achter de pagina, leer ik toch weer zoveel leuke dingen. Zo kwam ik erachter dat maart vooral een goede interview maand was, en dat de artikelen die ik “zo uit mijn mouw schud” vaak goed worden gelezen. Hierbij een overzicht van de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand.


Top 5 artikelen

Leeft jouw kind nog?

Het interview met Dagmar over haar dappere gezin. Als Youp pas een paar weken oud is, krijgt hij de diagnose neuroblastoom. Over deze periode en hoe ze hier als gezin mee om zijn gegaan interviewde ik haar.


Ik heb 2 kinderen, ook al is er eentje niet meer bij ons.

Suzanne is 23 weken zwanger als ze bevalt van Pieter. Hij leeft slechts enkele uren. Suzanne wil graag het taboe, wat ze vaak nog tegenkomt, doorbreken en vertelt over hoe ze dit beleefd heeft en er nu mee omgaat.


Het was een goedaardige tumor, met kwaadaardige gevolgen.

Charissa krijgt in 2009 verschrikkelijke hoofdpijn en na een tijd blijkt dat ze een tumor op haar hypofyse heeft. Uiteindelijk kost haar dit haar zicht voor 99%. Charissa is niet het type om in een hoekje te gaan zitten wegkwijnen en ze werkt zich een weg naar boven. Haar droom: stand-up comedy!


Waarom ik de achternaam van mijn zoon wil veranderen, en dat nog steeds niet gedaan heb.

Steeds meer mensen veranderen hun achternaam konden we 2 weken geleden in het nieuws lezen. Ook ik zou graag de achternaam van mijn zoon willen veranderen, maar doe het niet. In dit artikel leg ik uit waarom.


Even Janke

Op 18 maart werden we opgeschrikt door een schietpartij in Utrecht. Zulke dingen hebben om mij een enorme weerslag, wat ik dan weer lastig vind omdat ik het niet over mij wil maken. Op deze column kreeg ik zulke lieve reacties. Dank jullie wel!


Janke Verhagen (37) is spreker, trainer en freelance schrijver. In 2014 kwam haar vriend, en vader van haar zoon om het leven bij een vergismoord (wat een lelijk woord is voor een persoonsverwisseling). Zij realiseerde zich al snel dat de manier waarop zij met deze situatie zou omgaan, bepalend zou zijn voor de rest van haar leven. Janke is de oprichtster van Het is om te Janke. Ze is enorm verloofd, pragmatisch, een tikkeltje dwangmatig en is dol op blauwe M&M’s. Humor en sarcasme zijn voor haar onlosmakelijk met het leven verbonden, net als pittige discussie.

Schrijf een reactie