Wij zijn Mirte

Het vertellen van mijn levensverhaal is niet altijd makkelijk. Wanneer we een bepaalde “klik” met iemand hebben, gaat het stukken beter. Tijdens het interview met Janke, voelden we duidelijk een klik.

Onze levensverhalen komen totaal niet overeen en toch gaf Janke ons een gevoel van erkenning en herkenning.

Janke is een fijne gesprekspartner, kan goed luisteren en durft de diepte in te gaan door de juiste vragen te stellen.

Kennis is macht, kennis delen is kracht… Dank je wel, mooi mens!

Laura Hoogers

Om eerlijk te zijn heb ik best even getwijfeld of ik wel mee wilde doen aan het interview van Janke. Het is niet niks om je persoonlijke levensverhaal naar buiten te brengen. In het openhartige gesprek met Janke liet zij meteen weten dat ik bepaalde wat wel en niet gepubliceerd zou worden. Daarmee gaf ze mij veel ruimte om alles te kunnen vertellen en ik wist dat niet alles meegenomen zou worden. Het is om te Janke is een inspirerend platform voor vrouwen, om elkaars verhalen te lezen, te delen en er kracht uit te kunnen halen om verder te kunnen, hoe moeilijk het soms ook is!

Charissa Kalloe

Het duurde even voordat wij een telefonische afspraak konden inplannen, maar hey! Dan heb je ook wat.
Ik heb een super fijn gesprek gehad met Janke en wat anderen ook zeggen, het gevoel dat ik haar al jaren ken. Heel erg mooi hoe zij anderen wilt inspireren en dat kan ik alleen maar aanbevelen en aanmoedigen!😊 Respect voor een ieder die met zijn of haar tegenslag is omgegaan en er iets moois van probeert te maken. Niet geheel onbelangrijk, Janke zelf. Heel erg bijzonder hoe jij ermee bent omgegaan en de keuze hebt gemaakt om door te gaan❤️

Dagmar Daniëls-Gielens

Gek hoe je levenspad je weer in contact kan brengen met een oude bekende, die je langs de zijlijn ergens wel hebt gevolgd. Bijzonder waar we toen niet echt contact hadden, we nu zo veel gelijkenissen en gevoelens deelden.

Ik voel me vereerd om een van de mensen te zijn die Janke heeft geïnterviewd om hun levensverhaal en de wijze waarop we daarmee zijn omgegaan. Het gesprek verliep gemakkelijk en vlot, en als Janke dan treffend op papier krijgt, wat jij mensen wil meegeven, dan is dat beste even slikken. De site/het blog, maar zeker Janke als persoon, zal, en daar ben ik van overtuigd, je inspireren, laten schateren, stil laten zijn, en een onnoemelijke dosis positiviteit gaan geven! Lees lekker mee! Dat blijf ik doen!

Suzanne Muller

Hoe fijn is het om te lezen over hoe andere vrouwen om zijn gegaan met tegenslagen, hoe ze er zo vaak ook sterker, of in elk geval anders uit zijn gekomen. Super inspirerend.

 

 

 

 

Astrid van de Nieuwenhof

Via een oproep op Facebook kwam ik in contact met Janke. Ze zocht mensen om te interviewen voor haar online magazine Het is om te Janke en ze vertelde over haar formule ‘Gebeurtenis + Reactie = Uitkomst’, daar kan ik me helemaal in vinden. Ik had vooraf al veel lol om haar uitspraak ‘over ellende is al genoeg geschreven’, we gaan het niet bagatelliseren, maar vooral hebben over hoe je zelf met de gebeurtenis bent omgegaan.

Het interview zelf, tja, alsof ik een vriendin aan de telefoon had in plaats van iemand die ik nog nooit eerder gezien had. Veel herkenning, ondanks dat onze verhalen echt heel anders zijn, maar we staan het wel hetzelfde in.

Dezelfde dag nog kwam het interview en wat heeft ze het fantastisch mooi verwoord, nuchter, realistisch en met de nodige humor. Toen ik het aan vrienden liet lezen, was de reactie dan ook veel ‘ik hoor het je zo zeggen’. Heel knap als je dat voor elkaar kunt krijgen, zonder iemand te kennen. Janke lukte dat!

Marianne van Beusekom

Mijn verhaal was fijn om te vertellen. Ik ken Janke niet, maar aan de telefoon was het net of we elkaar al jaren kende!
Ik praat makkelijk, zij luistert goed. Ze heeft mijn verhaal opgeschreven zoals ik het verteld heb en ik heb er een warm en fijn gevoel aan overgehouden. 
Ik hoop op meer inspirerende verhalen!